Vitamina A ajută la metabolismul corect, contribuie la menținerea pielii și vederii normale și la buna funcționare a sistemului imunitar. Ajută la funcționarea normală a inimii, plămânilor, rinichilor și a altor organe interne.
Vitamina B1 ajută la transformarea alimentelor consumate în energie. Are un rol important în creșterea, dezvoltarea și funcționarea celulelor.
Ajută la procesele metabolice normale producătoare de energie. Contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos, la menținerea funcției psihologice normale și la buna funcționare a inimii. Nivelurile adecvate de vitamina B1 sunt, de asemenea, importante pentru menținerea forței musculare.
Vitamina B2, cunoscută și sub numele de riboflavină, ajută celulele să crească, să se dezvolte și să funcționeze corect. Are un rol important în transformarea alimentelor consumate în energie.
Participă la procesele metabolice normale producătoare de energie. Contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos, la menținerea stării normale a globulelor roșii, la metabolismul normal al fierului, la protecția celulelor împotriva stresului oxidativ și la reducerea oboselii.
Vitamina B3, cunoscută și sub numele de niacină, ajută la transformarea alimentelor consumate în energie. Are un rol important în dezvoltarea și funcționarea celulelor.
Participă la procesele metabolice normale producătoare de energie, afectând astfel pozitiv nivelul de colesterol. De asemenea, contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos, la menținerea funcției psihologice normale și la reducerea oboselii.
Acidul pantotenic ajută la transformarea alimentelor consumate în energie. Are un rol important în organism în mai multe domenii, în special în construirea și descompunerea grăsimilor.
Ajută la procesele metabolice normale producătoare de energie. Contribuie la performanța mentală normală și la reducerea oboselii. De asemenea, ajută la sinteza și metabolismul normal al hormonilor steroizi, vitaminei D și a unor neurotransmițători.
Vitamina B6 sau piridoxina ajută la procesele metabolice normale producătoare de energie, contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos, la menținerea funcției psihologice normale și la formarea globulelor roșii, la funcționarea sănătoasă a sistemului imunitar și la reducerea oboselii.
Piridoxina este responsabilă pentru buna dispoziție și favorizează somnul prin producerea anumitor substanțe precum melatonina, serotonina și norepinefrina.
Vitamina B12, cunoscută și sub denumirea de cianocobalamină, ajută la menținerea sănătății nervilor și celulelor din sânge și participă la formarea ADN-ului, materialul genetic găsit în celule. Are un rol important în prevenirea anemiei megaloblastice, cunoscută în mod obișnuit sub numele de anemie, care provoacă oboseală cronică și slăbire.
Ajută la procesele metabolice normale producătoare de energie, contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos, la menținerea funcției psihologice sănătoase și la formarea globulelor roșii, la funcționarea normală a sistemului imunitar și la reducerea oboselii.
Biotina ajută la procesele metabolice normale producătoare de energie. Contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos. Ajută la metabolismul normal al macronutrienților. Contribuie la menținerea funcției psihologice normale. Contribuie la menținerea stării de sănătate a blanei. Contribuie la menținerea stării normale a membranelor mucoase.
Vitamina C contribuie la buna funcționare a sistemului imunitar, precum și la menținerea stării și funcției normale a pielii, oaselor, dinților și cartilajelor prin formarea adecvată a colagenului. Vitamina, cunoscută și sub numele de acid ascorbic, îmbunătățește, de asemenea, absorbția fierului și contribuie la protecția celulelor împotriva stresului oxidativ, la reducerea oboselii, la menținerea funcției psihologice normale și la funcționarea normală a sistemului nervos, precum și la procesele metabolice normale producătoare de energie.
Zincul participă la metabolismul normal al carbohidraților și la menținerea echilibrului acido-bazic, contribuie la menținerea funcționării mentale normale, la funcționarea normală a sistemului imunitar și la protecția celulelor împotriva stresului oxidativ. Participă la menținerea sănătății blănii, precum și la metabolismul normal al acizilor grași și al macronutrienților și are un rol în procesul de fertilitate și reproducere sănătoasă.
Vitamina D contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar și la menținerea funcției musculare și a oaselor sănătoase. Ajută la menținerea nivelului normal de calciu din sânge și la absorbția a calciului și fosforului. Ajută la prevenirea osteoporozei, adică o afecțiune care face ca oasele să se înmoaie și să devină mai fragile.
Vitamina E contribuie la protecția celulelor împotriva stresului oxidativ prin legarea și neutralizarea radicalilor liberi nocivi, contribuind astfel la prevenirea deteriorării celulare la nivel genetic.
Acționează ca un antioxidant în organism, adică protejează celulele de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi produși în organism. Radicalii liberi se formează ca rezultat al bolilor, rănilor și situațiilor stresante.
Vitamina E poate stimula sistemul imunitar. În plus, celulele corpului folosesc această vitamină în timpul comunicării între ele și în timpul diferitelor activități importante ale acestora. Are rol în dilatarea vaselor de sânge și în prevenirea lipirii trombocitelor.
Acidul folic, adică vitamina B9, este solubil în apă și are un rol extrem de important în producerea de materiale ereditare, ADN și ARN.
Acidul folic are, de asemenea, un rol în producerea de globule roșii și în susținerea diviziunii celulare. Acidul folic ajută la menținerea sănătății a creierului.
Glucozamina este o componentă naturală a țesutului cartilajului, utilizarea sa este recomandată în primul rând în cazul uzurii cartilajului și la câinii mai în vârstă, deoarece poate ajuta la vindecarea leziunilor articulare și la menținerea structurii articulațiilor cu efectul său benefic. Pe lângă protejarea articulațiilor, glucozamina – care poate fi clasificată drept aminozaharuri printre nutrienți – poate ajuta la menținerea hidratării pielii și la creșterea eficienței vindecării rănilor.
Calciul este mineralul care se găsește în cel mai mare procent în organism și are un rol important în formarea oaselor sănătoase, precum și în menținerea sănătății mușchilor, a sistemului nervos și a funcționării normale a coagulării sângelui.
Colina are un rol important în digestia organismului. Este prezent sub formă de fosfatidilcolină în membrana celulară sau parte a membranei celulare. Este cunoscută și ca vitamina B4 și este solubilă în apă.
Colina contribuie la digestia homocisteinei – un produs al metabolismului aminoacizilor. Colina ajută la digestia grăsimilor și are rol în funcționarea corectă al ficatului, care este responsabilă de transportul acizilor grași (trigliceride) în diferite părți ale corpului.
Magneziul contribuie la reducerea oboselii și la menținerea echilibrului electrolitic. Participă la procesele metabolice normale producătoare de energie și are un rol în sinteza normală a proteinelor. De asemenea, contribuie la menținerea funcționării psihologice normale, la funcționarea sănătoasă a mușchilor și la buna funcționare a sistemului nervos. Este implicat în reglarea zahărului din sânge și a tensiunii arteriale, precum și în producția de proteine, oase și ADN, materialul genetic care se găsește în celule.
Magneziul este necesar pentru funcționarea a peste 300 de enzime din organism care catalizează procesele producătoare de energie ale celulelor.
Mineralul ajută la utilizarea vitaminei C, iar absorbția magneziului în sine este ajutată de vitamina B6.
Coenzima Q10 este un antioxidant esențial și un stimulent al sistemului imunitar pentru organism. Coenzima Q10 controlează furnizarea de energie a celulelor și, astfel, a întregului organism. Crește fluxul sanguin, nivelul de oxid nitric și protejează vasele de sânge. Suplimentarea Q10 este deosebit de importantă pentru câinii în vârstă.
Este o componentă a uneia dintre cele mai importante enzime antioxidante ale organismului, cupru-zinc superoxid dismutază (SOD).
Cuprul are un rol important în menținerea și regenerarea elasticității pereților vaselor de sânge, a pielii și a țesutului conjunctiv articular. Oligoelement clasic de protecție cardiovasculară.
Fierul are un rol extrem de important în menținerea funcțiilor vitale, deoarece fără fier organismul ar fi incapabil să furnizeze oxigen celulelor. Cantitățile adecvate de fier sunt esențiale pentru buna funcționare a bioritmului.
fibre de mere, inulină, pudră de dovleac, turmeric
Pentru a susține sistemul imunitar și blana sănătoasă.
Datorită conținutului de potasiu, cupru și zinc, vitamine și minerale, are ca rezultat o blană mult mai bogată și mai strălucitoare. De asemenea, susține funcționarea sistemului imunitar.
Biotina ajută la procesele metabolice normale producătoare de energie. Contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos. Ajută la metabolismul normal al macronutrienților. Contribuie la menținerea funcției psihologice normale. Contribuie la menținerea stării de sănătate a blanei. Contribuie la menținerea stării normale a membranelor mucoase.
Vitamina C contribuie la buna funcționare a sistemului imunitar, precum și la menținerea stării și funcției normale a pielii, oaselor, dinților și cartilajelor prin formarea adecvată a colagenului. Vitamina, cunoscută și sub numele de acid ascorbic, îmbunătățește, de asemenea, absorbția fierului și contribuie la protecția celulelor împotriva stresului oxidativ, la reducerea oboselii, la menținerea funcției psihologice normale și la funcționarea normală a sistemului nervos, precum și la procesele metabolice normale producătoare de energie.
Zincul participă la metabolismul normal al carbohidraților și la menținerea echilibrului acido-bazic, contribuie la menținerea funcționării mentale normale, la funcționarea normală a sistemului imunitar și la protecția celulelor împotriva stresului oxidativ. Participă la menținerea sănătății blănii, precum și la metabolismul normal al acizilor grași și al macronutrienților și are un rol în procesul de fertilitate și reproducere sănătoasă.
Vitamina E contribuie la protecția celulelor împotriva stresului oxidativ prin legarea și neutralizarea radicalilor liberi nocivi, contribuind astfel la prevenirea deteriorării celulare la nivel genetic.
Acționează ca un antioxidant în organism, adică protejează celulele de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi produși în organism. Radicalii liberi se formează ca rezultat al bolilor, rănilor și situațiilor stresante.
Vitamina E poate stimula sistemul imunitar. În plus, celulele corpului folosesc această vitamină în timpul comunicării între ele și în timpul diferitelor activități importante ale acestora. Are rol în dilatarea vaselor de sânge și în prevenirea lipirii trombocitelor.
Consumul de omega 3 poate avea efecte benefice asupra sănătății atât pentru câinii tineri, cât și pentru cei mai în vârstă, deoarece acești acizi grași esențiali sunt mai puțin abundenți în majoritatea alimentelor. Organismul nu poate produce acizii grași polinesaturați EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA (acid docosahexaenoic), așa că se bazează în întregime pe aportul extern. Uleiul de pește încetinește procesul de îmbătrânire, contribuie la un sistem cardiovascular sănătos și crește performanța și funcțiile creierului. Poate ajuta la menținerea stabilității celulelor și la reducerea simptomelor bolilor de piele.
Ajută la scăderea nivelului de colesterol, la funcționarea corectă a inimii și a creierului, pe lângă curățarea vaselor de sânge și întărirea sistemului imunitar. Acizii grași EPA/DHA (care fac parte din acizii grași omega-3) reduc hipertensiunea arterială, reduc riscul de tromboză și au un efect benefic în combaterea degenerescenței oculare cauzate de vârstă.
fibre de mere, pudră de afine, colorant de sfeclă roșie
Vitamina C contribuie la buna funcționare a sistemului imunitar, precum și la menținerea stării și funcției normale a pielii, oaselor, dinților și cartilajelor prin formarea adecvată a colagenului. Vitamina, cunoscută și sub numele de acid ascorbic, îmbunătățește, de asemenea, absorbția fierului și contribuie la protecția celulelor împotriva stresului oxidativ, la reducerea oboselii, la menținerea funcției psihologice normale și la funcționarea normală a sistemului nervos, precum și la procesele metabolice normale producătoare de energie.
Vitamina E contribuie la protecția celulelor împotriva stresului oxidativ prin legarea și neutralizarea radicalilor liberi nocivi, contribuind astfel la prevenirea deteriorării celulare la nivel genetic.
Acționează ca un antioxidant în organism, adică protejează celulele de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi produși în organism. Radicalii liberi se formează ca rezultat al bolilor, rănilor și situațiilor stresante.
Vitamina E poate stimula sistemul imunitar. În plus, celulele corpului folosesc această vitamină în timpul comunicării între ele și în timpul diferitelor activități importante ale acestora. Are rol în dilatarea vaselor de sânge și în prevenirea lipirii trombocitelor.
Glucozamina este o componentă naturală a țesutului cartilajului, utilizarea sa este recomandată în primul rând în cazul uzurii cartilajului și la câinii mai în vârstă, deoarece poate ajuta la vindecarea leziunilor articulare și la menținerea structurii articulațiilor cu efectul său benefic. Pe lângă protejarea articulațiilor, glucozamina – care poate fi clasificată drept aminozaharuri printre nutrienți – poate ajuta la menținerea hidratării pielii și la creșterea eficienței vindecării rănilor.
Glucozamină + MSM + Condroitină este o combinație de trei ingrediente care sunt elemente populare ale protectorilor articulațiilor. Glucozamina este o substanță necesară pentru formarea cartilajului – proteoglican și glicozaminoglican. MSM (metilsulfonilmetan) este o substanță organică compusă din sulf: sulful contribuie la sinteza cheratinei și colagenului în organismele vii. Sulfatul de condroitină este cea mai eficientă formă de condroitină găsită în cartilaj.
Stimulează formarea cartilajului la câini, îmbunătățește regenerarea după traumatisme sportive, accidente și intervenții chirurgicale și crește capacitatea portantă a articulațiilor.
fibre de mere, pudră de morcov, turmeric